Categorie: Resurse umane

la 1500 de lei pentru educația timpurie a copiilor angajaților! 0

Până la 1500 de lei pentru educația timpurie a copiilor angajaților! Legea 239/2030 prevede noi facilități pentru firmele plătitoare de impozit pe profit

Vrei să-ți sprijini angajații care au copii la creșă sau grădiniță? Legea 239/2020 prevede noi facilități pentru firmele plătitoare de impozit pe profit – până la 1500 de lei pentru educația timpurie a copiilor angajaților!

Telemunca/Munca la domiciliu: Avantaje și dezavantaje 0

Telemunca/Munca la domiciliu: Avantaje și dezavantaje

Telemunca/Munca la domiciliu – avantaje și dezavantaje deopotrivă, atât pentru angajați, cât și pentru angajatori.  Digitalizarea, nevoia unui grad mai mare de flexibilitate, dorința de a menține parteneriate cu clienți/furnizori externi, sunt principalele motive...

Guvernul României acordă zile libere părinților 0

Zile libere pentru părinți în situația limitării sau suspendării activităților didactice – OUG 147/2020 publicată în Monitorul oficial nr. 0790 din 28 august 2020

Guvernul României acordă zile libere pentru părinți în situația limitării sau suspendării activităților didactice! În Monitorul oficial nr. 0790 din 28 august 2020 a fost publicată Ordonanța de Urgență 147/2020 privind acordarea unor zile libere pentru părinți în vederea supravegherii copiilor, în situația limitării sau suspendării activităților didactice care presupun prezența efectivă a copiilor în unitățile de învățământ și în unitățile de educație timpurie antepreșcolară, ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

0

Somajul tehnic – cadru legislativ, indemnizație, condiții de acordare

În contextul crizei care se manifestă la nivel global, companiile sunt direct afectate în calitate de angajatori. Acelaşi lucru este valabil şi pentru angajatii acestora, care îşi văd veniturile ameninţate de întreruperea activităţii firmelor. În vederea susținerii mediului de afaceri, precum și a angajaților, Guvernul României a adoptat o modificare a Codului muncii cu privire la condițiile de acordare a şomajului tehnic și a indemnizației de șomaj.

0

Coronavirus: măsuri de protecţie pentru angajaţii companiei

Sănătatea și securitatea muncii reprezintă un ansamblu de activități având ca scop asigurarea condițiilor optime în desfășurarea procesului de muncă, apărarea sănătații, integrității corporale și vieții angajaților/lucrătorilor și a altor persoane angrenate în procesul de muncă. Iată ce măsuri poţi adopta în vederea protejării sănătăţii angajaţilor.

0

Informaţii utile pentru antreprenori privind concediile în caz de carantină

În contextul actual privind riscurile prezentate de o eventuală epidemie provocată de infecţia cu noul coronavirus din China, angajatorii trebuie să aibă în vedere măsurile referitoare la suspendarea contractului şi acordarea concediilor în caz de carantină. În acest sens, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a oferit precizări privind indemnizaţia pentru carantină și acordarea concediului medical – care au scopul de a preveni îmbolnăvirile și recuperarea capacității de muncă. Află totul despre concediul în caz de carantină, indemnizaţia aferentă, condiţiile acordării concediului.

0

Diurna pentru salariat: Tipuri de diurnă

Mediul de afaceri s-a transformat în decursul anilor, devenind tot mai dinamic. Din acest motiv, de multe ori, pentru îndeplinirea unor atribuții de serviciu poate fi necesară deplasarea angajaţilor, acest lucru realizându-se prin delegarea ori prin detaşarea acestora, în funcție de situaţia dată. Conform prevederilor legale cuprinse în Codul Muncii, salariaţii delegați au dreptul de a-şi deconta cheltuielile de transport şi cazare, dar şi de a primi o sumă zilnică, denumită potrivit legii, diurnă, reprezentând indemnizaţia de delegare.